Türkiye'nin En İyisi

Kurumsal Kimlik Raferanslarımız

Kurumsallaşmak İçin Profesyonel Adım

Daha Fazlası!

Referanslarımızın daha fazlasına göz atmak için tıklayın. Takip etmeyide unutmayın.

Kurumsal Kimlik Nedir?

Kurumsal kimlik, bir markanın kendisini en iyi şekilde tanıtmasını sağlayan bir kavramdır. Bunu yaparken de herkesin aklında daha kalıcı olmasını sağlamak için logolarındaki görsel ögeleri ve renk uyumlarını doğru seçmelidir. Çünkü bunlar bir bütün olarak ne kadar uyumlu ve akılda kalıcı olursa markanın popülerliği, insanlarla olan iletişimi daha da artar ve marka istediği konuma gelmiş olur. İnsanların markaya olan güveninin azalmaması adına bu kimliğin sürekli sabit kalması ise çok önemlidir. Çünkü kendini sürekli yenileyip değiştirmeye çalışan markanın popülerliği ve imajı git gide düşer.

Kurumsal Kimlik Tasarımı Nasıl Yapılır?

Kurumsal kimlik oluşumu, oldukça önemli ve dikkatli olunması gereken bir durumdur. Logo tasarımı yapılırken öncelik olarak markanın kendisini birebir yansıtan ve birbirleriyle uyumlu, dikkat çekici renkler kullanılmalıdır. Her markanın kendisini en iyi şekilde yansıtan birbirinden farklı logo tasarımları vardır. Logo, markanın ön plana çıkıp, imajını ayakta tutmasını sağlayan bir araçtır. Bu yüzden sık sık logo değişimini kimse tercih etmez.

Kurumsal Kimlik Unsurları Nelerdir?

  • Marka ismi

Markanın kurumsallaşmasını sağlayan en temel ve önemli bir başlangıçtır. İsmi oluştururken kolay telaffuz edilmesi ve akılda kalıcı olması önemli bir etkendir.

  • Logo

Kurumsal kimliğin oluşmasında marka isminden hemen sonra logo tasarım aşamasına geçilmelidir. Logo da isim kadar önemlidir. Popüler ve güvenilir kalabilmesi için logo tasarımının uzun ömürlü bir şekilde tasarlanması gerekmektedir. Aynı zamanda insanların ilk görüşte markanızı tanıması için de önemlidir. Bu yüzden logo oluştururken dikkat çekici renkler ve yazılar kullanılmalıdır.

  • Font Kullanımı – Kurumsal Yazı Tipi Kullanımı

Markalar spesifik bir font ve tasarım kullanarak kendilerine has kurumsal yazı tipi kimliği oluşturmalıdır. Bu spesifik yazı tipi kimliği onların kurumsal kimlik tasarımlardaki özgünlüğünü arttıracaktır.

  • Slogan

Bir kuruluşun marka oluşturması için gereken önemli adımlardan biridir. Markayı en iyi şekilde simgelemesi ve akıllarda kalıcılığı arttırması için gereklidir.

  • Kartvizit

Markanın kendisini tanıtması için yapılmış küçük kartlardır. Kartvizit üzerinde markayı tanıtan önemli ve kısa bilgiler yer alır. Ayrıca kartvizit, bilgi alışverişini ve insanlar arasında kolay iletişimi sağlar.

  • Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı

Antetli kağıt, şirketlerin logosunu ve iletişim bilgileri gibi önemli bilgileri bulundurur. Ayrıca sol veya sağ üst kısımda logo ve firma ismi bulunur.

Devam kağıdı, antetli kağıttan farklı olarak iletişim bilgileri bulundurmayıp logo bulundurmasıdır.

  • Zarflar

Resmi yazışmalarda kullanılır. Markanın iletişim bilgileri ve logosu bulunur.

Torba zarf, diplomat ve para zarfı, pencereli ve penceresiz zarf, hava kabarcıklı zarf, kraft zarf ve cd/dvd zarfları olarak çeşitleri vardır.

  • Dosya

Markanın genel imajını temsil ederek müşterilere karşı hem bilgi hem de güven vermek için kullanılır. İçeriğinde kurumun iletişim bilgileri, logosu gibi önemli bilgileri bulunur.

  • Fatura ve Fiş

Şirketin alım satım yaptığına dair resmi bir belgedir. Bu yüzden fişi aldığımız zaman dikkatli şekilde okuyup hata varsa düzelttirmeli ve ileride sorun çıktığında düzelttirmek için uzun süre saklamamız gerekmektedir.

  • Tabela

Şirketin kurumsal kimliğini doğru ve kısa bir şekilde yansıtması gereken bir araçtır. Şirketin yaptığı işi doğru şekilde yansıtması ve dikkat çekici şekilde hazırlanması gerekmektedir. İnsanların sizi ilk görüşte tanıması için doğru ve dikkat çekici bir tabela hazırlamak önemlidir.

  • E-Mail İmzası

Kendinizi daha iyi tanıtmak, bir firmaya ait çalışan olduğunuzu kanıtlamak için kullanılır. Bu sayede yaptığınız işlerde insanların size olan güveni artarken aynı zamanda işleriniz daha sağlıklı şekilde ilerler.

Kurumsal Kimlik Kimlik Fiyatlarını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Kurumsal kimlik oluştururken, her daim ön planda olan ve çok tutulan bir marka olması bütün üreticilerin isteğidir. Bu istek doğrultusunda ise markayı ön plana taşıyacak tüm ihtiyaçlarının yanı sıra, markanın en iyi şekilde tanıtılması amacıyla akılda kalıcı ve şık bir logo tasarımı ve markanın dikkat çekiciliğini yansıtacak bir reklam oldukça önem taşır. Elbette tüm bunları yaparken de maliyet göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak, kurumsal kimlik tasarımının maliyeti, markanın uzun ömürlülüğü ve sürdürülebilirliği için oldukça önemli bir yatırımdır. Kurumsal kimlik tasarımı fiyatları oluşturulacak olan çalışmaya göre değişiklik göstermektedir.

Neden Kurumsal Kimlik Tasarımı Yaptırmalıyım?

Kurumsal kimlik, firmayı temsil ettiği gibi ayakta tutan en önemli faktördür. İnsanların ilk görüşte markanızı tanıması ve alışverişinizi kolaylaştırması açısından da önemi büyüktür. Tüm markaların tanınması ve saygı görmesi için kurumsal kimliği bulunmak zorundadır. Eğer doğru ve dikkat çekici bir logo tasarımı ve kurum ismi oluşturmuşsanız müşteriler arasında zamanla daha çok ilgi ve saygı görerek, gelecek nesillerde de bu imajınız ile büyük işler başarabilirsiniz.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları Nelerdir?

Kurumsal kimlik oluşturma aşamaları belirli süreçlerden oluşmaktadır. Bunlardan biraz bahsetelim.

  • Hazırlık Aşaması

Bu aşamada kimlik oluşturmadan önce firma, yapacağı işi, kendini hangi sektörde konumlandırmak istediğini, insanlarla kuracağı iletişim türünü belirleyip kimlik tasarımına yön vermelidir.

  • Tasarım Aşaması

Firma, hazırladığı logo, çeşitli görsellerle ve renklerle süslenmiş reklamlar ve web sitesi gibi kendini dış dünyaya tanıtacak ürünleri üretici firmalarla anlaşarak tasarım aşamasına geçmelidir.

  • Zamanlama Aşaması

Firma, bu tasarımların oluşum aşamasında sabırlı olmalıdır. Çünkü insanlar tarafından tanınması, sevilmesi zamanla olacak şeylerdir. Aynı zamanda ürettiği tasarımlar günümüz çağına uygun olmalıdır ki kolay anlaşılır ve dikkat çekici olsun.

  • Sunum Aşaması

Hazırlanan tasarımlar yetkili kişilerin beğenilerine sunularak onayını almalıdır.

Beşinci aşama düzeltme aşamasıdır. Sunum aşamasından sonra tasarımlarda eksiklikler veya değiştirilmek istenilen yerler varsa bunlar en uygun hale getirilmelidir.

Son aşama, artık firmanın hazırlanan tasarımı ve belirlediği imajıyla dış dünyaya açılma zamanı gelmiştir. Bundan sonrası insanların firmayı tanıması, sevmesi ve güvenmesi zamanlama ile olacak bir durumdur.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?